Muziek, concerten en koor - ARCHIEF

Nieuwe koorleden voor het Koor.

Workshop “Ontdek wat je stem allemaal kan”

Deze workshop  is afgelast!!

Bezien wordt of de workshop op een later moment kan worden gehouden.
De workshop was gepland op vrijdag 18 maart van 19.30 – 22.00 uur in de Meerlezaal van het AG.

Een workshop voor iedereen die de mogelijkheden van zijn stem (zangstem) wil ontdekken!

We horen AG-leden vaak zeggen, ik zou best willen zingen bij het koor maar ik weet niet of ik dat wel kan. Dat is heel begrijpelijk als het zingen lang geleden is of als je niet weet hoe jouw stem klinkt. Welnu, dat is de reden dat we een workshop gaan organiseren met zangdocente Patricia Smulders zodat u de mogelijkheden van uw stem kunt ontdekken.

Patricia Smulders is afgestudeerd op het conservatorium in de hoofdvakken Schoolmuziek en Zang. Ze heeft een praktijk, het VocaalAtelier, waar ze zangles, stemvorming en koorscholing geeft en koren coacht op het gebied van stemgebruik en samenzang. In de workshop van het Academisch Genootschap gaat Patricia een uur met de stem aan het werk. Voor iedereen die zich af en toe afvraagt of hij of zij zou kunnen zingen is de workshop een uitgelezen kans om dat te ontdekken. Met stemoefeningen gaan we de stem opwarmen en de hoge en lage noten verkennen en tot slot gaan we iets kleins instuderen. Zingen is ontzettend leuk om te doen. Ervaring, noten lezen of een geoefende zangstem is totaal niet nodig voor de workshop.

Misschien hoort u uw stem dan voor de eerste keer zingen en wie weet is het een openbaring voor u. Dus ons advies is, kom naar de workshop als zingen uw interesse heeft. Samen met een aantal koorleden maken we er een gezellige workshop van.

U kunt zich opgeven bij:
Thea Schellekens-van Haren, tel: 040-2452930, thea.vanharen
of bij Feli Platzer, feliplatzer@gmail.com

 

Kerstconcert van het AG-koor

Donderdag 17 december van 18.00-19.00 uur

in de Remonstrantse kerk, Dommelhoefstraat 1a, Eindhoven

(Vanaf de parkeerplaats van het AG is het ongeveer 7 minuten lopen naar de kerk)

 

Het AG-koor nodigt u van harte uit voor het jaarlijkse Kerstconcert. Het vierstemmig koor onder leiding van Annelies Willemse heeft weer een afwisselend programma voorbereid. De koorzangers en de musici zullen u van de winterse kou naar de warmte en gezelligheid van Kerst geleiden. U hoort liederen die nog iets van de herfst laten voelen, die over de koude winter vertellen en liederen over sterren, kaarslicht en een pasgeboren kind.

Zoals u van ons gewend bent, hebben we ook een paar liederen in het programma opgenomen die we gezamenlijk met u kunnen zingen, zogezegd de meezingers. Wij hopen dat u zult genieten van het kerstconcert, zodat u helemaal in de kerstsfeer bent als u aanschuift bij het Kerstdiner in het AG. U kunt zich opgeven voor het Kerstdiner via de bar van het AG (tel. 040-2434808).

Kamermuziekavond NOOT & Vrienden

Vrijdag 18 september 2015, 20.15 uur

Meerlezaal

Toegang gratis, reserveren niet nodig

Pianoclub NOOT komt een keer per maand in huiselijke kring bijeen om voor elkaar klaviercomposities voor te dragen. Ieder jaar in september verzorgen we met muziekvrienden een kamermuziekavond voor publiek in de Meerlezaal op het AG.
Dit jaar kon u luisteren naar een spannend en veelzijdig programma variërend van Antonio Vivaldi via Manuel de Falla tot Stevie Wonder, zie programma

Zomeravondconcert AG-koor

Vrijdag 10 juli 2015, 20.00 uur

Meerlezaal

Het thema van deze avond was ‘Beestachtig’.

Onder leiding van dirigente Annelies Willemse zong het koor over zwanen, bijen, ganzen tot en met de hele beestenboel op een boerderij. Herbert Platzer bracht enkele dierfabels van Toon Tellegen ten gehore.

Verder traden 2 getalenteerde jonge instrumentalisten op: Thijs de Laat (trompet) en Tim Huibregts (klarinet). Beide hebben in maart ook deelgenomen aan het Archipel Muziekconcours in het muziekgebouw te Eindhoven.
Kortom, een veelkleurig programma!

Cotton Club aan de Parklaan (AG)

13 maart - 16 maart 2015, AG

Van 13 tot en met 16 maart a.s. veranderde het Academisch Genootschap tijdelijk in de Cotton Club, de legendarische jazz- en entertainment gelegenheid in New York. Deze gedaanteverwisseling stond onder auspiciën van de AG-Muziekcommissie en is een vervolg op de eerdere succesrijke producties over Cole Porter (2007), Irving Berlin (2011) en Harold Arlen (2013).
Meer ...

Uiteraard kunt u, om de avond compleet te maken, de maaltijd gebruiken op het AG.
Het dagmenu van twee of drie gangen wordt die avond voor u geserveerd met een keuze tussen vlees of vis.
Meer ...

TERUG