AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Muzikale literaire lezing door ...

Mythis Met Muziek

Trio Mythisch Met Muziek

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

TRIO MYTHISCH MET MUZIEK
Amor in Mineur

Dinsdag 18 jan 2022
AG-Meerlezaal: 20.00 uur

 

Over de uitvoering

Het trio Mythisch Met Muziek bestaat uit fluitiste Heleen de Witte, pianist Rob van Heck en verhalenverteller Paul Groos. Zij hebben een muziektheaterprogramma samengesteld rondom gedichten van Ovidius.

Ovidius was de ‘speelse Romeinse dichter van de liefde’. In zijn werk zijn vele liefdesverhalen opgenomen. Sommige lopen goed en romantisch af, maar meestal zijn het onmogelijke liefdes. Geliefden die uit twee werelden komen of elkaar niet begrijpen. Deze bijzondere en tijdloze verhalen hebben veel kunstenaars geïnspireerd tot prachtige muziekstukken.

Centraal staat het ongelukkig liefdesverhaal van Orpheus, die eerste, mythische muzikant. In de loop van zijn geschiedenis hoort u onder andere over Pan en Syrinx en over Pygmalion.

U hoort muziek uit de opera Orfeo ed Eurydice van Gluck, uit Orphée aux Enfers van Offenbach en uit Le Flûte de Pan van Mouquet. En nog veel meer muziek die de liefde weerspiegelt in al haar mooie en nare facetten. 


Over trio Mythisch Met Muziek

Heleen de Witte is fluitiste. Zij behaalde het solistendiploma  aan de Staatliche Hochschule für Musik in Freiburg bij William Bennett en het diploma uitvoerend musicus aan het conservatorium van Maastricht. Zij speelde jarenlang in het Gelders Orkest.

Rob van Heck had al vroeg belangstelling voor de piano en behaalde zijn diploma's ook in Maastricht. Hij is zowel als uitvoerend musicus als  docent in het muziekleven actief.

Paul Groos is verhalenverteller en classicus. Hij vertelt graag verhalen die al lang bestaan, maar ook gaan over herkenbare menselijke emoties en dilemma’s. Via de Vertelacademie heeft hij zich verder bekwaamd in de kunst van het vertellen.

 

Deel deze pagina op uw sociale media