AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

EXCURSIE

NRE terrein Eindhoven
Bezoek aan Beeldenstorm/Daglicht

Vrijdag 22 maart 2019
Aanvang: 14.30 uur
  

 

Net als Strijp S was ook het NRE-terrein aan de Nachtegaallaan een geheim stukje Eindhoven. Hier stond de gemeentelijke gasfabriek, met kantoren, werkplaatsen en gashoudersilo's. Het terrein met een aantal bijzondere fabriekspanden wordt nu gezien als industrieel erfgoed. De herinrichting van het terrein is in volle gang, gericht op een levendig en creatief woon-, werk-, recreatie- en maakgebied aan de rand van het stadscentrum.

Op het terrein, naast het Erfgoedhuis, bevinden zich de werkplaatsen van Beeldenstorm/Daglicht. Hier kunnen kunstenaars en ontwerpers experimenteren met allerlei materialen in diverse ruimtelijke en grafische technieken. Het werkproces van de gebruikers vindt normaal gesproken plaats zonder bezoek van belangstellenden, terwijl inzicht in de mogelijkheden en experimenten juist zo interessant is. In het laatste  Gewag kunt u in de bijdrage van Bas Bierkens lezen waarom dit volgens Liesbeth Schreuder zo is en zij zal dit ook tijdens de excursie nog eens toelichten. Speciaal voor de AG-leden wordt op deze middag een programma aangeboden, met ontvangst en uitleg door directeur Lex van Lith en een kunstenaar/werkplaatsbegeleider gaat uitgebreid in op de technieken.

Ter afsluiting van de excursie zullen we gezamenlijk nog een borreltje drinken in het Fiets café De Velosoof op het NRE-terrein.

Aanmelden:   maximaal 40 deelnemers: alleen toegankelijk voor AG leden.
Kosten:          €5,00
Tijdstip:         Aanvang 14.30 uur toegang via de Nachtegaallaan.
                       We verzamelen bij nr 12-14-16.
                       We sluiten de middag af met een drankje op het NRE terrein.
Adres:            Gasfabriek 12, te bereiken via de Nachtegaallaan.
                        5 minuten lopen vanaf het AG.
                        Er is beperkt (betaald) parkeergelegenheid op het terrein.

De excursiecommissie:
Carien Treep, Ine van de Rijke en Els van der Zwet