AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Kom kennismaken met...

De jong Rembrandt Blom

Deze lezing is mede mogelijk gemaakt door:

en


 

ONNO BLOM
De jonge Rembrandt

Donderdag 28 november 2019
Meerlezaal, 20.00 - 22.00 uur
 Toegang voor AG-leden:   €5
Toegang voor niet-leden: €12

In november 2017 was Onno Blom onze gast met zijn lezing over Jan Wolkers. Het was een boeiende avond met een fantastische spreker en een aansprekend onderwerp.
Onno was ook enthousiast en komt heel graag terug om ons nu te vertellen over de jonge Rembrandt, zijn biografie komt in oktober uit en enige weken later is hij bij Kom kennismaken met...
Degene die de lezing over Jan Wolkers heeft bijgewoond zal ongetwijfeld de datum van deze hernieuwde kennismaking direct vastleggen. En wie de columns van Blom over zijn nieuwe project in de Volkskrant kent, doet hetzelfde.

De lezing van Blom wordt omlijst door muzikale bijdragen van klavecinist Eelco Kooiker. Hij speelt muziek uit Rembrandts tijd. Eelco is afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg en treedt regelmatig op in Nederland en België. Voor meer informatie: www.eelcokooiker.nl .

Blom kwam op het idee voor zijn nieuwe biografie via zijn vorige, die van Jan Wolkers. "Ik ontdekte dat Rembrandt voor Jan Wolkers dezelfde mythische figuur vertegenwoordigde. Jan bracht tijdens de oorlog, in 1944, een ode aan zijn bewonderde voorbeeld. Hij hing tijdens de Duitse bezetting stiekem een krans aan Rembrandts geboortehuis – dat tot verdriet van Leiden inmiddels is gesloopt – met de tekst: "Elk weet dat gij de grootste zijt".

Onno Blom(1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde. Na functies bij het dagblad Trouw en in de uitgeverij werkt hij nu freelance in de journalistiek en als literair criticus.