AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-online Zomereditie: Monaco

Monaco

Monaco

Patrice Riemens

Patrice Riemens.
Foto © Vera de Kok
Donderdag 11 juni 2020
Thuis, 16.00 - 17.00 h
 Toegang voor AG-leden:   €0
Toegang voor niet-leden: €0

Geograaf Patrice Riemens over het handhaven van corona-regels voor ‘s werelds superrijken en reizen na corona.


Reizen hoort bij het leven van Patrice Riemens, maar door corona belandde hij op een huurflat van 45 vierkante meter in Monaco. Hij hield een blog bij van zijn dagelijkse leven in het prinsdom, waar Parijs de coronaregels uitmaakt, maar de politie getraind is dat je superrijken niet zomaar op de bon zet. Inmiddels zijn de grenzen weer opener, maar desondanks rest de vraag: wordt reizen ooit weer zo gewoon als het was?

Patrice Riemens werd in Zuid-Frankrijk geboren. Hij studeerde klassieke talen en daarna geografie, in Amsterdam en Calcutta. Tegenwoordig is hij actief als vrij wetenschapper en onderhoudt contacten in de hele wereld. Reizen is een essentieel deel van zijn leven. 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.

U bent welkom deel te nemen aan de AG-online zomereditie. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlog code kort na de sluiting van aanmelden.