AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Iran - nucleaire mogendheid?

Paul Aarts
Iran - nucleaire mogendheid?

Donderdag 24 februari
Aanvang 20.00 uur

Over de lezing
Gaat het lukken opnieuw een akkoord te bereiken over het Iraanse nucleaire programma? De standpunten lijken mijlenver uit elkaar te liggen. Om een en ander in perspectief te plaatsen gaat Paul Aarts niet alleen in op de historische wortels van het programma – teruggaand naar de tijd van de sjah – maar zoemt hij vooral in op de actuele ontwikkelingen. Meerdere actoren, naast Iran, komen daarbij aan bod: vanzelfsprekend de VS, China, Rusland en de EU, maar ook Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en niet in de laatste plaats Israël. Dit land neemt een even belangrijke als controversiële positie in als het gaat om Iran.


Over de spreker
Paul Aarts doceerde meer dan dertig jaar internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. In die tijd zette hij het studentenuitwisselingsprogramma ‘Zeytun’ op, met partners in Iran, Irak, Jemen, Syrië en Marokko. Hij is expert op het gebied van het Midden-Oosten, de Golfstaten in het bijzonder – specifiek Iran en Saoedi-Arabië. Hij publiceerde o.a. Saoedi-Arabië. De revolutie die nog moet komen (samen met Carolien Roelants), vertaald in het Engels, Arabisch en Perzisch. 

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.

Coronamaatregelen
In verband met de veiligheid is er alleen toegang na het tonen van de Covid QR-code en beperken we de zaalcapaciteit tot 70%, zodat u voldoende afstand kunt bewaren.

We houden de deuren van de zaal open om maximaal te ventileren. Neem een vest of das mee als u kou of tocht vreest.
Kijk ook hier voor de coronarichtlijnen van het AG.

Mocht u toch liever de lezing online volgen, dan kan dat uiteraard.
Via AG-online kunt u ook vragen stellen en aan de discussie deelnemen!

 

Deel deze pagina op uw sociale media