AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-online lezing: Duurzaamheid

Peter van Eck

  

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

PETER VAN ECK
Een duurzame voedselvoorziening

Donderdag 28 mei 2020
AG-online - 20.00 uur
 


AG-lezing online: probeer het, nú gratis

Over Peter van Eck:
Peter van Eck is afgestudeerd aan de TU Twente als bedrijfskundig ingenieur. Hij heeft ruim 25 jaar project- en programmamanagement ervaring. Zijn werkervaring is verkregen in de  metaal- en elektro-industrie en daarna bij banken, verzekeraars en pensioeninstellingen. Nu is hij docent bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch en daarnaast kartrekker en bestuurder van Herenboerderij De Groote Heide.

Over het onderwerp:
Wat zijn Herenboeren en op welke manier geven zij invulling aan transitie in de landbouw?
Elke dag genieten van wat er allemaal op tafel komt. Het is bijna een vanzelfsprekendheid dat er genoeg te eten is. Toch zijn hier wel wat kanttekeningen bij te maken. Berichten over klimaatverandering, stikstof en CO2 problemen, uitmergelen van de landbouwgronden om er maar een paar te noemen. Hoe kun je zelf een bijdrage leveren met wat je dagelijks op tafel zet? Dan moet het anders, dichterbij, natuur inclusief, maar wel met dezelfde variatie, keuze en gemak dat we zo gewend zijn. Ruim 5 jaar geleden gestart. Inmiddels met 7 boerderijen en nog ruim 20 in de opstartfase. U kunt met de Herenboeren samenwerken en daardoor weet u waar uw voedsel vandaan komt.

Online bijeenkomsten:
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluitingstijd om aan te melden.