AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG Duurzaamheid lezing: Pieter Boot

 

Pieter Boot

 Pieter Boot

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

PIETER BOOT
Haalt Nederland de klimaatdoelen in 2030?


Donderdag 24 maart 2022
Aanvang 20.00 uur


Meerlezaal:  

 

Toegangsprijs Meerlezaal en AG-online: € 10
AG-leden en studenten met collegekaart: € 4

Online:  


Betaling vooraf via iDeal

Coronamaatregelen
In verband met de veiligheid is er alleen toegang na het tonen van de Covid QR-code en beperken we de zaalcapaciteit tot 50%, zodat u voldoende afstand kunt bewaren.

We houden de deuren van de zaal open om maximaal te ventileren. Neem een vest of das mee als u kou of tocht vreest.
Kijk ook hier voor de coronarichtlijnen van het AG.

Mocht u toch liever de lezing online volgen, dan kan dat uiteraard.
Via AG-online kunt u ook vragen stellen en aan de discussie deelnemen!


Over de lezing

Zonder aanpassingen van het huidige beleid en van de geplande maatregelen gaat Nederland de doelstelling van 49% minder broeikasemissie in 2030 niet halen. Als we doorgaan op de huidige weg, komen we hooguit op 39% uit. Dat is de conclusie van de Klimaat- en Energieverkenning van het Planbureau van de Leefomgeving (PBL). Dat jaarlijkse rapport is bedoeld om politici en beleidsmakers inzicht te geven in welke maatregelen nodig zijn om die doelstellingen wel te halen.

Pieter Boot, voormalig sectorhoofd Klimaat, Lucht en Energie van het PBL, kijkt in deze lezing  naar de vraag of en hoe we onze klimaatdoelen kunnen halen en besteedt aandacht aan de ontwikkelingen na 2030 en onze afhankelijkheid van maatregelen buiten Nederland.  

Eén ding is zeker: aanscherping van het beleid en additionele maatregelen zijn onvermijdelijk, als we onze doelen op basis van het programma Fit for 55 van de EU en het streven in het regeerakkoord om de CO2-uitstoot in 2030 met minimaal 55% te reduceren nog willen halen.  


Over de spreker

Pieter Boot is fellow van Clingendael International Energy Programme. Hij was vanaf 2011 tot eind 2021 sectorhoofd Klimaat, Lucht en Energie van het PBL.
Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij het ministerie van economische zaken op het gebied van energie en was hij in 2008-2009 directeur Energy Policy van het Internationaal Energie Agentschap.

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.

Deel deze pagina op uw sociale media