AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NKV lezing door Dr. Rogier van der Wal

Brieven toen en nu

Maandag 7 mrt 2022
Aanvang 20.00 uur

Meerlezaal:  

 

Toegangsprijs Meerlezaal en AG-online: € 10
AG-, NKV- en EOL-leden: Gratis

Online:  


Betaling vooraf via iDeal

Over de lezing
Uit de Oudheid zijn meerdere verzamelingen brieven overgeleverd, naast die van Plinius die voor het eindexamen Latijn centraal staan betreft dat onder andere de brieven van Seneca en Cicero. Het is interessant om die te vergelijken met brieven uit onze eigen tijd en te kijken naar overeenkomsten en verschillen qua vorm en thematiek. Daartoe maak ik gebruik van de omvangrijke correspondentie van de bekende Duits-Amerikaanse politieke denker Hannah Arendt (1906-1975), die zelf classica was en in haar omvangrijke oeuvre veel verwees naar de Oudheid. Ook aan haar recent uitgegeven ‘Denkdagboek’ zal ik aandacht besteden. Op deze manier ontstaat een soort ‘spiegel’ die tot verrassende inzichten kan leiden. Zowel de brieven uit de Oudheid als die van Arendt hebben ons nog altijd veel te zeggen!

Ook geschikt als examenlezing Latijn.

Over de spreker
Dr. Rogier van der Wal is classicus, filosoof, oudheidkundige en bestuurskundige


Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.


Deel deze pagina op uw sociale media