AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AGora-NGIZ online-lezing: Geopolitiek

  

Runa Hellinga

Runa Hellinga

  

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

RUNA HELLINGA
Hongarije, geschiedenis op herhaling?

Donderdag 7 mei 2020
AG-online - 20.00 uur
 


AG-NGIZ-lezing online: probeer het, nú gratis

Over Runa Hellinga:
Runa Hellinga was tussen 1989 en 2019 al met al 25 jaar correspondent in Midden-Europa, aanvankelijk voor de GPD (een samenwerkingsverband van de regionale dagbladen) en sinds 1998 voor het dagblad Trouw. 

Over het onderwerp:
Toen in 1989  na de val van de muur democratie werd geïntroduceerd in het toenmalige Oost-Europa, had Francis Fukuyama het over ‘het einde van de geschiedenis’ omdat er geen ideologische tegenstanders van de liberale democratie meer zouden zijn. Niets bleek minder waar. De Hongaarse leider Viktor Orbán ontpopte zich niet alleen als geducht tegenstander van die liberale democratie, maar verdedigt dat ook  met beroep op de geschiedenis van zijn land. Hoe kon het zover komen? Hoe zou dit verder kunnen gaan?

Online bijeenkomsten:
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluitingstijd om aan te melden.