AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Verhaal op Vrijdag 20 mei 2022

Mohamed

Mohamed op weg

 

La_cathédrale

La cathédrale

 

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Besmet met het Caminovirus
Mohamed el Haddad
20.00 uur

Lopen naar Santiago: op weg met jezelf en naar het onbekende.

In 'Verhaal op Vrijdag' vertellen AG-leden over bijzondere tijden of gebeurtenissen uit hun leven.

In 2016 liep Mohamed el Haddad samen met twee collega’s voor het eerst een stuk van de beroemde Camino de Santiago de Compostella. De eerste dag goot het en wilde hij alleen maar schuilen. Na de beklimming van een stevige helling hielp koffie met veel suiker hem over zijn eerste dip. Maar toen ze uiteindelijk Santiago de Compostella binnenliepen, wist hij: “Ik ben voor eeuwig besmet met het Caminovirus”.

De jaren erna liep hij andere delen van de pelgrimstocht. In 2019 maakte hij een wandeltocht in de buurt van Florence. Ook prachtige natuur, ook fantastische mensen, maar wat hij in Italië miste, was iets dat hij alleen maar kan omschrijven als het Caminogevoel.

Dat gevoel dankt hij aan de bijzondere verhalen van de mensen die hij ontmoette. Maar de Camino was ook een reis met en naar zichzelf. Een tocht vol herinneringen aan zijn jeugd in Marokko, waar hij opgroeide aan dezelfde oceaan waar ook de Camino deels langsloopt en waar mensen iemand met de naam Mohamed bepaalde eigenschappen toedichten die hij in zijn ontmoetingen met andere pelgrims herkende.

Wilt u zich aanmelden voor de Baretclub eerder op de avond? Doe dat dan apart: Aanmelden Baretclub klik hierDeel deze pagina op uw sociale media