AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Kom kennismaken met...Deze lezing is mede mogelijk gemaakt door:

en


 

STEFAN HERTMANS
'De Opgang'

Donderdag 26 november 2020
AG-online: 20.00 uur

In de zomer van 1979 trok een huis in het Gentse Patershol de aandacht van Stefan Hertmans.  Hij kocht het pand in een opwelling. Verbijsterend was de ontdekking dat de vroegere bewoner een SS’er was geweest. Pas nadat Hertmans het huis twintig jaar later had verkocht ging hij op zoek naar wat er zich tijdens de oorlog had afgespeeld.

Langzaam komt Willem Verhulst in beeld, de man die hij wil leren begrijpen, alsook zijn Nederlandse, pacifistische echtgenote Mientje. Hertmans spreekt met nabestaanden, raadpleegt archieven, vindt intieme documenten.  In ‘ De Opgang’ komt de lezer huiveringwekkend dicht bij een politiek drama, dat ook een huwelijksdrama blijkt. Opnieuw is Hertmans verbonden met een verhaal dat aan belangrijke historische gebeurtenissen raakt en opnieuw brengt het zijn verbeelding en pen op briljante wijze in beweging. 

Op vertoon van uw e-ticket kunt u 'De Opgang' bij boekhandel Spijkerman Kleine Berg, Eindhoven kopen voor € 20,-- i.p.v. € 24,99.

 

 

Aanmelden AG-online


Toegang voor AG-leden:   € 4
Toegang voor niet-leden: € 10

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online.
Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop op deze pagina, dan ontvangt u een e-ticket met een link naar de online lezing.
Bovendien versturen we de Zoom inlogcode nogmaals per e-mail circa twee uur voor de lezing.