AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Lezing en rondleiding Strijp S

Lichtkunst op Strijp S

© Edwin Hoek

 

Thom Anssems

Thom Aussems

 

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

DE ONTWIKKELING VAN EINDHOVENS ICONISCHE WIJK STRIJP S
Lezing en rondleiding door Thom Aussems

Donderdag 7 juli 2022
Plug in City. Leidingstraat, Strijp S 14.00 uur

Toen Philips de productie in Eindhoven stopte, verdween een deel van de fabrieken onder de sloophamer. Andere bleven behouden en maken nu deel uit van het vernieuwde Strijp S. De wijk heeft inmiddels een iconische status, al zijn de meningen verdeeld. De een heeft kritiek dat het karakter van het voormalige fabriekscomplex wel erg sterk is aangetast. De ander prijst juist de moderne, groene hoogbouw.
Thom Aussems was destijds als directeur van woningbouwvereniging Sint Trudo betrokken bij de plannen voor de herontwikkeling en schreef daar in 2018 samen met Hans Horsten het boek Transformatie Strijp S. In deze lezing belicht hij de ontwikkelingen en de gedachten daarachter.

Daarna volgt een rondleiding te voet langs de architectonische hoogtepunten van de wijk. Voor de rondleiding is een beperkter aantal plaatsen beschikbaar dan voor de lezing.
De combinatie lezing+rondleiding is volgeboekt; als u zich aanmeldt, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst.
Er zijn wel ruim voldoende plaatsen voor de lezing.


Over de spreker
Thom Aussems  studeerde rechten, financiële economie, management & organisatie in Tilburg en vastgoed en beleggingskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was tien jaar werkzaam bij de gemeente Rotterdam, werkte daarna als zelfstandig ondernemer en werd in 1997 directeur-bestuurder bij de woningbouwvereniging Sint Trudo. Behalve het boek over Strijp S publiceerde hij samen Hans Horsten ook het lijvige tweedelige ‘Eindhoven’ over de geschiedenis van de stad in de laatste honderd jaar.

 

 

Deel deze pagina op uw sociale media