AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Veiligheid en klimaatverandering

             Tom Middendorp
voormalig Commandant der Strijdkrachten (CDS)

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

TOM MIDDENDORP
Veiligheid en klimaatverandering

Donderdag 8 apr 2021
AG-online  -  20.00 uur


Toegangsprijs AG-online:   € 4,00

Betalen vooraf via iDeal.

Over het onderwerp:
Klimaatverandering is meer dan een milieuprobleem. Het wordt gezien als de grootste uitdaging van deze eeuw die leidt tot natuurrampen en tot grote water- en voedseltekorten met alle gevolgen van dien voor onze veiligheidsomgeving. Zo worden delen van de wereld onbewoonbaar en leidt klimaatverandering tot meer migratie, nationale/regionale spanningen en extremisme, wat kan resulteren in conflicten en bedreigingen van onze nationale veiligheid. Het is tijd dat we ook onze veiligheid klimaat-proof maken.

Een wereldwijd snel groeiende groep deskundigen en onderzoeksinstituten heeft zich verenigd in de International Military Council on Climate and Security, en is bezig om klimaatverandering in relatie tot veiligheid hoger op de agenda te krijgen, zowel op nationale niveau’s als van internationale organisaties zoals NAVO, VN en de Veiligheidsraad. 

Over de spreker:
Tom Middendorp heeft een langdurige militaire carrière achter de rug met diverse internationale plaatsingen. Zijn laatste functie (2012-2017) was Commandant der Strijdkrachten. Hij is verbonden aan Clingendael en HCSS, en voorzitter van de International Military Council on Climate and Security. 

Zijn uitlatingen over klimaatverandering als een bedreiging voor de wereldvrede trokken veel aandacht. Hij kreeg de bijnaam ‘de groene generaal’. 


Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.


Deel deze pagina op uw sociale media