AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Veiligheid en klimaatverandering

TOM MIDDENDORP
Veiligheid en klimaatverandering

Donderdag 8 apr 2021
Meerlezaal - 20.00 uur


Aanmelden voor AG-online

Over het onderwerp:
Klimaatverandering leidt tot gedwongen migratie, chaos en grote vluchtelingenstromen, en daarmee tot conflicten en oorlogen en het voedt extremisme. Er kan geen stabiliteit zijn zonder dat er klimaatveiligheid is.

Een wereldwijd snel groeiende groep deskundigen en onderzoeksinstituten heeft zich verenigd in de International Military Council on Climate and Security, en is bezig om klimaatverandering in relatie tot veiligheid hoger op de agenda te krijgen, zowel op nationale niveau’s als van internationale organisaties zoals NAVO, VN en de Veiligheidsraad.

Over de spreker:
Tom Middendorp heeft een langdurige militaire carrière achter de rug met diverse internationale plaatsingen. Zijn laatste functie (2012-2017) was Commandant der Strijdkrachten. Hij is verbonden aan Clingendael en voorzitter International Military Council on Climate and Security.

Zijn uitlatingen over klimaatverandering als een bedreiging voor de wereldvrede trokken veel aandacht. Hij kreeg de bijnaam ‘de groene generaal’.

Toegangsprijs:
Meerlezaal en AG-online: € 4,00   Voor leden en niet-leden.
Betaling vooraf via Ideal.

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.