AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AGORA / NGIZ lezing: Onverenigde Staten van Amerika

Maarten van Rossem

© Mart Boudestein

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

PROF. DR. MAARTEN VAN ROSSEM
Blauwe zaal TU/e
6 oktober 2016 - 20.00 uur

De lezing met Maarten van Rossem is in samenwerking met de TU/e Studium generale en vindt plaats in de Blauwe zaal van de TU/e.
Dankzij de Tu/e is de toegang voor iedereen gratis.

 

Over het onderwerp:

De Amerikaanse democratie is ziek en tot op het bot verdeeld, aldus historicus en Amerika deskundige Maarten van Rossem. In aanloop naar de presidentsverkiezingen op 8 november geeft Van Rossem op karakteristieke wijze zijn visie op de staat van het land.

Deze avond passeren het overheersende, boze populisme, medialogica, racisme, geloof, de politieke elite, bange burgers en uiteraard de hoofdrolspelers Hillary Clinton, Donald Trump en Barack Obama de revue. Al is het verloop van de verkiezingen volgens Van Rossem compleet onvoorspelbaar, een vermoeden wie zal winnen heeft hij zeker

 

Over de spreker:
Maarten van Rossem was bijzonder hoogleraar Moderne geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en ging in 2008 met pensioen. Als historicus en Amerikadeskundige is hij regelmatig te gast in actualiteitenprogramma’s. Inmiddels is Van Rossem uitgegroeid tot televisiepersoonlijkheid.

Als auteur heeft Van Rossem verschillende bestsellers op zijn naam waaronder Amerika voor en tegen (2003) en In Amerika (2009). Ook verscheen van zijn hand het standaardwerk De Verenigde Staten in de twintigste eeuw (2012, geactualiseerde versie). Sinds 2009 publiceert hij ook met succes zijn eigen glossy: Maarten!