AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Verhaal op Vrijdag 16 september 2022

Ger

Ger van Zantvoort

 

Markt

Markt

 

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Snel leren in Turkmenistan
Ger van Zantvoort
20.00 uur

Meerlezaal:  

 

Toegangsprijs belangstellenden: € 5
AG-leden, kennismakers en studenten: gratis

Wilt u als lid een introduce meenemen? Stuur dan even een mail
met naam, mobielnummer en e-mail van de introduce
naar verhaal-op-vrijdag@ag-eindhoven.nl

Een snelle leercurve in Turkmenistan

In 'Verhaal op Vrijdag' vertellen AG-leden over bijzondere tijden of gebeurtenissen uit hun leven.

Ger van Zantvoort was als parttime docent aan de lerarenopleiding van Fontys Hogescholen al meerdere malen op korte internationale missies geweest als trainer-adviseur, toen hem in 1996 gevraagd werd om voor anderhalf jaar veldmanager te worden bij een universitair onderwijsproject in Turkmenistan. De rol was nieuw voor hem en het land totaal onbekend, maar hij ging graag op het aanbod in. Het werd een cross-cultureel avontuur met een snelle leercurve. Hij moest leren zich te handhaven in een totaal andere cultuur en gelijktijdig de onderliggende belangen te doorgronden van iedereen waarmee hij maken had: studenten, docenten, universiteitsbesturen, overheidsfunctionarissen en collega expats. Met succes: het werd de opmaat naar een langdurig ingewikkeld project voor de modernisering van het beroepsonderwijs in Rusland waar hij in 1999 aan begon.

In 1996 waren zowel de moderne telecommunicatie als het internet nog volop in ontwikkeling. Google moest nog worden opgericht. Zijn beste raadgevers waren zijn eigen intuïtie en lokaal vertrouwde bronnen. En gelukkig had hij een begripvolle thuissituatie, hét fundament voor een succesvol verblijf in het buitenland.

Wilt u zich aanmelden voor de Baretclub eerder op de avond? Doe dat dan apart: Aanmelden Baretclub klik hierDeel deze pagina op uw sociale media