AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

10 km wandeling oktober

Historisch Gijzenrooi

Zondag 24 oktober 2021
Start 10.30 uur

 

De komende wandeling heeft een bijzonder karakter.
Tinus de Gouw heeft als natuurgids (IVN’er) een route voor ons uitgestippeld waarbij onderweg uitleg wordt gegeven over interessante zaken.

De wandeling voert door historisch Gijzenrooi met aandacht voor oude en middeleeuwse relicten zoals versterkte woonhuizen, oude gegraven waterlopen, kwelkoppen, een breuklijn in het landschap etc.

Verder wordt er ingegaan op het beheer van het gebied door Brabants Landschap dat eigenaar is van het grootste deel van Gijzenrooi. Ook de verschillende kenmerken van het landschap worden getoond: hoogteverschillen, begroeiing, e.d.

Vanwege de te houden explicatie onderweg is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 20 personen. De wandeling duurt 2 uur en is ongeveer 6 km lang. De groep van 5 km wandelingen wordt daarom ook uitgenodigd.

Zoals gewoonlijk beginnen we om 10.30 uur, dit keer vanaf de parkeerplaats van Albert Heijn in Geldrop aan de Laan van Tolkien.
De nazit is gereserveerd bij het 'Heerenhuys' aan de Heuvel 23 in Geldrop centrum. Telefonisch te bereiken op 040-2862327. Er kan helaas alleen een uniforme lunch worden aangeboden. Voorstel is een lunchbordje, zie hiervoor het menu op de website www.heerenhuys23.nl.

Parkeergelegenheid in de buurt is gratis en te vinden bij de kerk direct naast de rotonde, het parkeerterrein van het winkelcentrum of bijvoorbeeld het kasteel van Geldrop. Aanwijzingen zullen aan het begin van de wandeling worden gegeven.

De Coronaregels zijn nog steeds van kracht. Breng je QR-code daarom mee.

 

Alleen voor leden en kennismakers