AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Wandeling Villapark

Zaterdag 28 oktober 2017
WANDELING VILLAPARK 
14.00 uur

 

Beste wandelaars,

Het Villapark Tongelre heeft sinds 16 april 2003 de status van beschermd stadsgezicht. De wijk telt tal van panden die afzonderlijk en in hun onderlinge samenhang de moeite van het bekijken waard zijn. Enkele architecten hebben vooral het gezicht van de wijk bepaald, zoals J.W. Hanrath van villa de Meerle.

De straten en pleinen van het Villapark bieden een gevarieerd beeld. De "eenheid in verscheidenheid" verschilt nogal per locatie en illustreert de trends in opvattingen over bouwen, wonen, werken en verkeer in de afgelopen eeuw. Aan de randen van de wijk zijn de nieuwste ontwikkelingen zichtbaar.

We starten de wandeling bij het AG om 14.00 uur en verwachten daar rond 16.00 uur terug te keren. Vooraf is er koffie. De afstand die we gaan lopen is minder dan 5 km: we nemen alle tijd voor de ontdekkingstocht. Ervaren begeleiders zullen bijzonderheden geven over gebouwen en hun vroegere bewoners of gebruikers. Na de wandeling kunt u onder het genot van een borrel ervaringen uitwisselen.

We nodigen u uit persoonlijke indrukken te noteren en te delen met de andere deelnemers. Als u foto’s maakt, komen die wellicht in aanmerking voor de expositie of voor het fotoboek over het Villapark dat aan het einde van het jubileumjaar wordt samengesteld.

De wandeling is alleen voor AG-leden; het maximum aantal deelnemers is 50. Er zijn geen inschrijvingskosten.