AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

Prof.dr. ANDRÉ GERRITS
Universiteit van Leiden

Het Rusland van Poetin

Woensdag 9 juni 2021
AG-online - 20.00 uur

Toegangsprijs AG-online:         € 4,00
Voor zowel AG-leden als niet leden

Betaling vooraf via iDeal.

Over het onderwerp:
Ruslanddeskundige André Gerrits over Poetins Rusland: in naam een democratie, in realiteit een dictatuur en een voortdurende dreiging voor de stabiliteit van Europa.

Voornaamste opponent Navalny zit in de gevangenis, demonstrerende medestanders worden mishandeld door de politie en de vrije pers wordt monddood gemaakt.
Intussen weet de Russische leider Europa steeds weer te bespelen. Dit voorjaar met manoeuvres aan de grens met Oekraïne, de dreiging van een militair conflict en een jaarlijkse toespraak waarin hij zei dat landen die Rusland provoceren, daar spijt van zullen krijgen.
Het was blufpoker met resultaat: Poetin weet nu hoe het Westen op zulke provocaties reageert en Rusland wordt weer serieus genomen

De Russische leider is voorlopig nog niet weg. Wat betekent dat voor ons? Moeten we de komende jaren leven met voortdurende dreiging en intimidatie? Of is zijn er opties om Poetin in het gareel te krijgen?


Over de spreker:
André Gerrits is hoogleraar International Studies and Global Politics in Leiden en voorzitter van de BA Urban Studies, gevestigd in Den Haag. Hij was ook hoogleraar in de geschiedenis van Rusland.

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online.
Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop op deze pagina, dan ontvangt u een e-ticket met een link naar de online lezing.
Bovendien versturen we de Zoom inlogcode nogmaals per e-mail circa twee uur voor de lezing.

Deel deze pagina op uw sociale media