AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

Rob de Wijk

Prof.dr. Rob de Wijk
Oprichter 'Den Haag Centrum voor Strategische Studies'

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

ROB DE WIJK
De slag om Europa

Donderdag 10 maart 2021
Aanvang  20.00 uur
 


Over het onderwerp:
Ooit deelde Europa de lakens uit in de wereld, maar in deze tijd wordt het continent van alle kanten belaagd. Kunnen we deze slag om Europa winnen? 

Kan Biden de schade die Trump aanrichtte repareren? Wordt Nederland vermalen tussen Duitsland en Frankrijk? Blijft de EU een speler in de wereld of wordt het continent de speeltuin van de wereldmachten? 

Naar aanleiding van zijn nieuwe boek De Slag om Europa legt Rob de Wijk uit hoe de toekomst van Europa wordt bedreigd, maar trekt hij opmerkelijk positieve conclusies: de Europese Unie is veel sterker dan wordt aangenomen, zeker in Nederland. 

Boekhandel Spijkerman zal aanwezig zijn om u het boek ‘De slag om Europa’ tegen een aantrekkelijke prijs te verkopen.


Over de spreker:
Prof. dr. R. (Rob) de Wijk is de non-executive director van het ‘Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS)’. 

Het centrum is door Rob de Wijk opgericht op 1 februari 2007. Het centrum richt zich op nationale en internationale veiligheid, inclusief terrorisme en defensie. 

Sinds 2000 is hij tevens hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid aan de Faculteit Governance and Global Affairs, Universiteit Leiden

Rob de Wijk heeft verschillende nevenfuncties: lid strategiegroep Roadmap Next Economy, lid van de ‘Strategic Advisors Group’ van ‘The Atlantic Council’ in Washington en de ‘Senior Steering Group’ van het ‘NATO Special Forces Headquarters’ in Mons. 

Tevens is hij columnist bij Dagblad Trouw en Energiepodium.nl 

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.

Deel deze pagina op uw sociale media