AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

VN Veiligheidsraad
VN Veiligheidsraad


Karel Oosterom
Karel van Oosterom

Yvo Kühling
Yvo Kühling

 

NAAR PROGRAMMA-OVERZICHT

Karel van Oosterom en Yvo Kühling
Hervorming VN Veiligheidsraad, fictie of non-fictie?

Donderdag 13 oktober 2022
Aanvang 20.00 uur

Over het onderwerp

Karel van Oosterom is ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk en was daarvoor zeven jaar ambassadeur bij de Permanente Vertegenwoordiging van NL bij de Verenigde Naties in New York. Hij schreef daarover het boek ‘Met een oranje das, een jaar in de Veiligheidsraad’. Vanuit die ervaringen zal hij zijn visie geven op de actuele internationale situatie en de rol die de VN daar speelt of zou moeten spelen. 
Yvo Kühling is de schrijver van de geopolitieke thriller ‘Het verbond van vijf ’. Vragen die bij hem leefden over het functioneren van de VN leidde tot zijn debuut waarin de vijf permanente leden van de VN Veiligheidsraad een dreigbrief ontvangen waarin een anonieme terreurcel eist dat de VN zichzelf opnieuw uitvindt. Een verhaal met veel raakvlakken met de realiteit. 

Over de sprekers

Karel van Oosterom kent een langdurige carrière bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij was onder meer werkzaam op de Nederlandse ambassades in Canada, China en Syrië.

Van 2013-2020 was hij de permanent vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Vanuit die functie vertegenwoordigde hij in 2018 Nederland in de Veiligheidsraad.  Sinds 2020 is hij ambassadeur van Nederland in het Verenigd Koninkrijk in Londen.


Yvo Kühling studeerde af als bedrijfskundig econoom. Hij bekleedde diverse managementfuncties in het perswezen. Hij woonde in de Verenigde Staten, Nederland, Servië, India en Rusland.  

 

 

Deel deze pagina op uw sociale media