Skip to main content

Een kleine groep liefhebbers van Proust 

Marcel Proust Gezelschap

Marcel Proust Gezelschap

Het Marcel Proust Gezelschap is een kleine groep liefhebbers van het literaire werk van de Franse schrijver Marcel Proust (1871-1922).

Het is een nieuwe groep die in 2023 voor het eerst van start gaat.

De leden van het Gezelschap zijn goed ingelezen op het magnum opus van Proust, zijn roman ‘A la recherche du temps perdu’ (‘de Recherche’, 1913-1922). Bedoeling is om samen onze kennis van en inzicht in de roman te verdiepen, leeservaringen uit te wisselen en in het algemeen samen te genieten van het fantastische werk van Marcel Proust.

Iedere bijeenkomst van het Gezelschap is gewijd aan een thema in of rond ‘de Recherche’ en wordt gemodereerd door een van de leden. Het thema kan zijn een onderwerp zoals geheugen, tijd, muziek of liefde in de roman, een personage uit de roman, of een aspect van de cultuur-historisch context van het boek.
De moderator van de bijeenkomst geeft van tevoren leeswerk op zoals een artikel uit de secundaire literatuur en een of meerdere tekstfragmenten uit de Recherche zelf.
Gedurende de bijeenkomst leidt de moderator het thema in, waarna de andere leden een kans krijgen hun visie op het thema en de gekozen teksten te delen en wordt er gezamenlijk over het thema gediscussieerd.
Incidenteel wordt een externe spreker uitgenodigd.

Om het interactieve karakter van de bijeenkomsten te waarborgen beperkt het Gezelschap zich tot ongeveer 10 leden.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met de voorzitter.

De voorzitter van het Marcel Proust Gezelschap is Jan Willem Vogel

De commissie is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Komende activiteiten

Klik op de afbeelding voor meer informatie over de activiteit.

Eerder dit seizoen

Momenteel geen evenementen beschikbaar

Commissie Marcel Proust Gezelschap

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.