Skip to main content

Breien en denken: met de stroom mee of denken we er juist anders over?

Averechts Denken Recht Breien

Averechts Denken Recht Breien

Routinematig bezig zijn met een fysieke activiteit geeft het brein de rust om zich over te geven aan oorspronkelijke gedachten en filosofische bespiegelingen. Denken en doen stimuleren elkaar. Op onze bijeenkomsten verbinden we denken met breien, een interessante bezigheid met een hoog nuttigheidsgehalte en een lange historie.

Menigeen denkt dat breien een bezigheid voor dames is, maar de historie logenstraft dit. Evenzeer is het een misvatting dat in de historie de heren het denkende deel van de natie uitmaakten. Breien en denken kunnen goed samengaan en elkaar zelfs versterken: het mechanisch-cerebrale en het creatieve sociale.

Er gebeurt veel in de wereld. We worden overspoeld door feiten, waarnemingen, meningen en discussies. We proberen de rust te vinden om een eigen oordeel te vormen. Gaan we met de stroom mee of denken we er anders over? Zijn we averechts en proberen we dat, waar nodig, recht te breien?

Dit bracht een aantal AG-leden op het idee om regelmatig bij elkaar te gaan zitten en te proberen een breistukje naar eigen verkiezing in het leven te roepen en ondertussen van gedachten te wisselen over zaken die de mensen zoal bezighouden. De deelnemers, ongeveer voor de helft dames en de helft heren, gaan bijzondere breiwerken en controversiële onderwerpen niet uit de weg. Sommigen zijn bedreven in zowel het ene als het andere, soms zelfs simultaan. Maar de dames tonen toch wel een zekere brei-voorsprong

Bij het Averechts Denken kunnen allerlei thema’s (actuele, politieke etc.) luchtig aan de orde komen. We gebruiken geen boeken, maar zijn wie we zijn en brengen onszelf in. Alle meningen worden begroet en een averechtse mening wordt daarbij niet geschuwd.

Vriendschap en gezelligheid bepalen de sfeer op onze bijeenkomsten.

Wij komen maandelijks op de eerste vrijdag van de maand om 11.00 uur bij elkaar in het AG-gebouw, waarna gezamenlijk bij het AG een eenvoudige lunch gebruikt wordt. De kosten hiervoor zijn € 7,50, ook als je niet mee eet.

Wie interesse heeft kan contact opnemen met Virma Durinck, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Anne van der Putt, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) om nader bijgepraat te worden over de werkwijze en bedoeling van de groep. Op dit moment is de groep vol, maar plaatsing op een wachtlijst is altijd mogelijk.

Voorbeelden van behandelde thema’s:  Deugden, geld, efficiency, infrastructuur, dierenleed, mannenemancipatie, liegen.  

Komende bijeenkomst

Klik op de afbeelding voor meer informatie over de activiteit.

Averechts Denken Recht Breien

Bij het Averechts Denken kunnen allerlei thema’s (actuele, politieke etc.) luchtig aan de orde komen. We gebruiken geen boeken, maar zijn wie we zijn en brengen onszelf in. Alle meningen worden begroet en een averechtse mening wordt daarbij niet geschuwd.

Commissie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.