Skip to main content

Wat zijn de uitgangspunten voor een leefbare samenleving?

Sociale uitdagingen

Sociale uitdagingen

Foto: © Runa Hellinga

Een leefbare maatschappij vraagt de nodige inspanningen

De mens is een mens door andere mensen, zei Nelson Mandela ooit. Zonder die anderen zijn we niets. Wij leven in een groep en daarin draagt iedereen verantwoordelijkheid met bijbehorende taken. Dat geldt ook voor ondernemingen en particuliere organisaties. Het is die samenwerking die leidt tot een leefbare maatschappij. 

Maar zo’n leefbare maatschappij vraagt de nodige inspanning. Op het gebied van duurzaamheid, van kennis en kunde, van zorg voor elkaar, verdraagzaamheid en sociale vaardigheden. Inspanningen die regelmatig botsen met de wensen en verlangens van individuen. Dat dat tot sociale uitdagingen leidt, zien we dagelijks om ons heen. Op basis van welke uitgangspunten richten we onze samenleving in en worden ondernemingen en organisaties bestuurd?

Komende evenementen

Klik op de afbeelding voor meer informatie over de activiteit.

Eerder dit seizoen

🟨 AG lezing: 25 jaar ECB-beleid

22 februari 2024

Sylvester Eijffinger:
Doet de Europese Centrale Bank (ECB) wel wat die moet doen? Heeft de ECB bijgedragen aan de prijsstabiliteit of aan hoge inflatie? Na de lezing kunt u hierover in discussie gaan maar ook vragen stellen over het nieuwe pensioenstelsel (WTP).

Logo ECB bron: ECB

Werkgroep Sociale uitdagingen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.