Skip to main content

Het AG

Het AG

Wat is AG-Eindhoven?

AG-Eindhoven, ook bekend als ‘het AG’, is een vereniging van momenteel ruim 320 leden en een eigen sociëteit op de Parklaan 93 in Eindhoven. De letters AG verwijzen naar de oorspronkelijke naam van de vereniging, die ooit begon als Academisch Genootschap.

Wat doet het AG?

Al sinds 1945 organiseert het AG veel activiteiten op maatschappelijk, cultureel en wetenschappelijk gebied, georganiseerd voor en door eigen leden en voor belangstellenden. In ons aanbod vindt u lezingen over wetenschap, maatschappij en cultuur. We organiseren muziekuitvoeringen en hebben een eigen toneelgroep die één keer per jaar een uitvoering heeft. Er zijn lees- en discussiegroepen, excursies, een museumkring, kunstbijeenkomsten en sportieve evenementen zoals bridgen, golfen, fietsen en wandelen.

Wie gezelligheid zoekt, kan terecht op onze maandelijkse ledenborrel of bij de wekelijkse Baretclub, waar u kunt borrelen en voor een schappelijk bedrag kunt aanschuiven voor het Baretclub-menu.

Voor nieuwe leden organiseren we nieuwe ledentafels, waar mensen de kans krijgen met elkaar en de vereniging kennis te maken. Het enorm brede spectrum van de activiteiten maakt het AG uniek in Eindhoven en de regio.

Communiceren en mensen verbinden is waar ik voor sta.

Runa Hellinga

Wat me als voorzitter op de been houdt is het besef dat alle leden in beginsel het beste voor hebben met de vereniging.

Willem van Dullemen

    Lidmaatschap

    Als u het lidmaatschap van AG-Eindhoven overweegt dan kunt u twee maanden kennismaken en daarna beslissen.
    Maar u kunt dit ook overslaan en meteen lid worden.