Skip to main content

Brainport is nu ook een van de Mainports van Nederland geworden

Eindhoven Brainport

Eindhoven Brainport

Van alle regio’s in Nederland groeien Eindhoven en omgeving economisch het hardst. Brainport Eindhoven is daarmee ook een van de Mainports van Nederland geworden.

De gemeente verwacht dat er in de komende tien jaar 70 000 mensen extra in de regio Eindhoven nodig zijn om deze economische groei verder gestalte te kunnen geven. Dit vertaalt zich in 40000 woningen.

Dat kan niet zonder een duurzame en door de regio gedragen ondersteuning, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw, scholen, medische zorg en passende infrastructuur voor de mobiliteit.

AG Lezingen organiseert een drieluik waarin we het licht laten schijnen op de ambities van de regio Eindhoven en Brainport, en hoe deze expansie vorm kan krijgen:

11 januari 2024 – Don Murphy – supervisor centrum van Eindhoven:

Hoe gaat Eindhoven deze groei van het aantal woningen aanpakken en wat zijn de achtergronden: bouwplannen, verdichtingsvisie van de binnenstad, infrastructuur, tijdslijn.

28 maart 2024 – spreker nog niet bekend:

In de tweede lezing ligt de nadruk op de gevolgen van deze geplande expansie voor bijvoorbeeld maatschappelijke en sociaaleconomische ontwikkelingen naast de infrastructuur, gezondheidszorg en educatie.

27 juni 2024 – spreker nog niet bekend:

In de derde lezing staat centraal wat deze groei betekent voor de regio en welke partijen een rol spelen bij het vormgeven van de toekomstplannen en het waarmaken van alle ambities: Brainport Eindhoven, BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), MRE (Metropool Regio Eindhoven), de burgers, gemeenteraad en gemeentebestuur.

Werkgroep Eindhoven Brainport

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.