Skip to main content

Oorzaken en mogelijke oplossingen

Buitenlandse zaken

Buitenlandse zaken

Foto: © Petr Kratochvil

Gebrek aan water en woestijnvorming, zoals hier in het Akamas Nationale Park op Cyprus, zorgt voor veel spanning in de wereld.

AG-NGIZ lezingen over spanningen in een veranderende wereld

We leven in een wereld vol veranderingen en spanningen. Voor veel mensen is dat een bron van zorg en onrust. Begrijpen wat de oorzaak van een conflict is en wat de alternatieven zijn voor een oplossing, maakt het vaak makkelijker om met zo’n situatie om te gaan.

Bij de lezingen over internationale kwesties, die het AG in samenwerking met het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) organiseert, nodigen we sprekers uit die vanuit hun positie in staat zijn een analyse te geven van een probleem en een visie hebben op mogelijke oplossingen. Omdat de lezingen meestal nauw aansluiten op actuele gebeurtenissen, worden de onderwerpen en sprekers meestal pas in de loop van het jaar vastgelegd. 

Dankzij een subsidie van het NGIZ is de toegangsprijs van deze lezingen voor iedereen meestal 5 euro. In sommige gevallen wordt er een ander tarief gehanteerd om de kosten te kunnen dekken.

Werkgroep Buitenlandse zaken

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.