Skip to main content

Concert voor saxofoon en piano: Henk van Twillert en Frans van Tuijl;

Concert voor saxofoon en piano: Henk van Twillert en Frans van Tuijl;

 

 Zomerconcert: Van klassiek tot caribische muziek

met Henk van Twillert (sax) en Frans van Tuijl (piano).

Het programma is een reis door verschillende landen. Finland in de tijd van Sibelius, Rusland in de tijd van Rachmaninov.Duitsland in de tijd van Bach, Frankrijk in de tijd van Fauré, En dan steken we over naar Amerika o.a. de Cariben in de tijd van Statius Muller en  Fernandez. Uiteindelijk komen we bij Piazolla uit Argentinië.

We zijn blij deze saxofonist die op podia over de hele wereld heeft gespeeld bij ons te mogen verwelkomen!

Saxofonist Henk van Twillert (1959) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Ed Bogaard waar hij zijn studie voor het solistendiploma met onderscheiding afsloot.
Richtte in 1979 het befaamde The Amsterdam Saxophone Quartet op wat succesvolle tours deed met o.a. Jaap van Zweden en Daniël Wayenberg. Opmerkelijke gebeurtenissen waren het slotconcert van de EXPO ’98 in Lissabon en de opening van het AJAX stadion Arena in Amsterdam.

Sinds 1993 nam Henk van Twillert verschillende CD’s op als solist met het  Amsterdam Soloist Quintet “Tango, a homage to Astor Piazzolla” en “Homage to Heitor Villa-Lobos”. Vanaf 2001 begon Henk van Twillert met het spelen en opnemen van de beroemde “Cello Suites” van Johann Sebastian Bach. In 2002 maakte Van Twillert een CD met Portugese fadomuziek: “Saudades”, in combinatie met de God Father van de Portugese Fado Carlos do Carmo, met wie hij onlangs op het mooie podium stond van het Amsterdams Carre.
In 2006 en 2007 werd Henk uitgenodigd op het prestigieuze New Port Music Festival in Amerika samen met sopraan Inessa Galante.

Tussen 2009 en 2011 verbleef Henk van Twillert in New York om aan zijn proefschrift te werken “Bach’s Cello Suites Transcription and Interpretation for Baritone Saxophone”. Tegelijk begon hij als songwriter en bandleader als Mr. Henk & Band te werken aan zijn album “New York”, gelanceerd in 2015.
Henk van Twillert promoveerde in Juli 2013 met de Cello Suites van Johann Sebastian Bach voor zijn Doctorale Graad, in 2015 werd zijn boek J.S. Bach Six Suites for Vioncello Solo, Transcription and Interpretation for Baritone Saxophone uitgegeven bij Nota de Rodapé Ediçōes,Parijs.

​Henk van Twillert is docent saxofoon aan de Superior School of Music and Performing Arts in Porto, Portugal, waar hij de internationaal saxofoongroep Vento do Norte formeerde wat vele tournees heeft gemaakt door Europe, de Carribean, Zuid en onlangs door Noord-Amerika.
Na 25 jaar als vast docent saxofoon aan het Amsterdamse Conservatorium te hebben gewerkt is hij daar nu als gastdocent werkzaam. Van Twillert combineert altijd de liefde voor muziek met het lesgeven in workshops, master classes en wereldwijde concerten met in zijn tas zijn speciale muziekprogramma voor kinderen “Stars of the Future”.

Evenement-informatie

Startdatum 18-06-2024 - 20:00
Einddatum 18-06-2024 - 22:00
Max. deelnemers

Ticket-informatie

Tickettype Prijs Aantal beschikbare plaatsen
AG leden en kennismakers €15,00 39
Belangstellenden €20,00 2

Inschrijven is niet meer mogelijk