Skip to main content

AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Wie zijn wij?

AG Eindhoven is een actieve vereniging in het hart van Eindhoven en een breed aanbod aan activiteiten op het gebied van wetenschap, maatschappij en cultuur.

Het AG ontstond direct na de oorlog als initiatief van academisch geschoold Philips-personeel. Maar tegenwoordig staan we open voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschappelijke ontwikkelingen en maatschappelijk debat of die juist op zoek is naar culturele evenementen of gewoon gezelligheid tijdens een borrel of maaltijd in onze sociëteit in het AG-gebouw op de Parklaan.

Jan Willem Vogel

"Het AG heeft ontzettend veel interessante activiteiten op cultureel en maatschappelijk gebied: lezingen, concerten, filosofische en literaire groepen en opinie en debat. Je maakt er vrienden die je geest prikkelen!"

Jacqueline Stout

"Het AG is voor mij een bijzondere huiskamer met bijzondere mensen, waar in ongedwongen sfeer vanzelf gezellige en mooie gesprekken ontstaan. Ik drink er graag een glas wijn en blijf ook af en toe eten. Samen tafelen verbindt."

Agenda

Zoek op woord, op vanaf datum en/of op categorie.

Averechts Denken Recht Breien
Averechts denken
01-03-2024 11:00

Routinematig bezig zijn met een fysieke activiteit geeft het brein de rust om zich over te geven aan oorspronkelijke gedachten en filosofische bespiegelingen. Denken en doen stimuleren elkaar. Op onze bijeenkomsten verbinden we denken met breien, een interessante bezigheid met een hoog nuttigheidsgehalte en een lange historie.

🟨 Baret - Samen eten op vrijdag
Baretclub
01-03-2024 17:30 - 20:00

Open voor leden en belangstellenden. Prijs voor het Baretclub-arrangement (aperitief, hoofdschotel, drankje erbij en koffie na) € 31,00. Alleen komen borrelen is ook mogelijk.

🟨 Verhaal op Vrijdag: Liefde voor een koud, grillig eiland
Verhaal op Vrijdag
01-03-2024 20:00 - 22:00

In 2004 ging Alexander Schwarz, na lang aandringen van de IJslandse auteurs die hij uitgaf, voor het eerst naar IJsland. Wat moest hij op zo’n koud, kaal, grillig eiland? Maar amper op de grond begon een grote liefde.

Filosofiegroep Charles Vergeer
Filosofiegroepen
04-03-2024 20:00

CHARLES VERGEER
Het tijdperk van de revoluties:
Marx, Wagner, Nietzsche

Studiegroep

🟨 Veel activiteiten, ook voor niet-leden!

Lezingen, debatgroepen, toneel, muziek, wandelen, bridge, filosofie: het is zomaar een greep in het brede aanbod dat AG Eindhoven te bieden heeft.

Al die activiteiten worden georganiseerd door onze eigen leden. In de eerste plaats natuurlijk voor onze eigen leden, maar bij veel activiteiten zijn niet-leden – zij het vaak wel met beperkingen – ook welkom. Deze activiteiten zijn gemerkt met 🟨 .

De komende activiteiten vindt u in de agenda, maar een compleet overzicht van alles wat we doen ziet u bovenaan de pagina in het menu.

Maak kennis met AG Eindhoven

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u wel eens wat meer weten over AG Eindhoven? Kom een keer langs bij een van de activiteiten die openstaan voor niet-leden. Of meld u aan als kennismaker en grijp de kans om gratis twee maanden aan alle activiteiten deel te kunnen nemen.