Skip to main content

🟨 Opening expositie Danielle Lemaire

🟨  Opening expositie Danielle Lemaire

Danielle Lemaire

In Danielle Lemairs werk speelt de relatie met de natuur, het magische en contemplatieve een grote rol. Ze maakt tekeningen, schilderijen, foto’s, films, prints en audiowerken en presenteert die telkens in een andere context. Haar werk is figuratief en verhalend van aard, tegelijk is er altijd een abstracte ongrijpbaarheid in het werk aanwezig. Een onzichtbare wereld achter de zichtbare wereld.

Haar tekeningen ontstaan ​​veelal op basis van onderzoek naar de bijzondere geschiedenis van een plek of persoon die ze markerend vindt in het hier en nu.

Zo dook Danielle in het leven, werk en de tijd van de Engelse cultzanger Nick Drake en presenteerde op basis daarvan een tentoonstelling vol melancholie in het Stedelijk Museum Breda en in de UK. Ze woonde een tijd tussen de oud-missionarissen in verzorgingstehuis Park Zuiderhout in Teteringen en maakte werk over hun verhalen en levens. Ze bestudeerde Ria Rago, de Florentijnse heldin uit een koloniale missionarisfilm en ze maakte er reuzentekeningen over in de Kruisruimte in Eindhoven en ze tekende over Jo Bonger, de vrouw van Theo van Gogh, die het werk van Vincent van Gogh de wereld in hielp, portretteerde haar en bezong ze op een harmonium-solo in de van Gogh Galerie Zundert. Bij deze en andere projecten betrekt ze graag degenen om wie het betrokken werk draait.

In het Academisch Genootschap toont Danielle een mix van recent en ouder werk: tekeningen, schilderijen, prints en bijzondere publicaties. Passend bij een sociëteit zoals het AG refereren alle werken op de expositie aan de activiteit van bijeenkomen; vergaderen, ontmoetingen met gelijkgestemden. Een groep mensen bespreekt de wereld. Wat bespreken zij? Waar luisteren zij naar? Wat beklijft er? Het blijft voor de toeschouwer een geheim. Of kan deze deelgenoot worden?

Danielle publiceert ook boeken, prints en audiowerken (LP’s, CD’s) op haar label: ‘Inner Landscapes’. Haar werk en de publicaties zijn te koop tijdens de expositie.

Meer info: www.daniellelemaire.nl

De opening van de expositie vindt plaats op 7 september omstreeks 18:00 uur, tijdens de maandelijkse ledenborrel. Ook zal hierbij de muziekgroep "Hotel Batavia" optreden. De groep bestaat uit 3 dames ( zang, fluit) en 3 heren( gitaar, tifa). Allen hebben een achtergrond gerelateerd aan Ned. Indië/Indonesië. Ieder lid komt van een ander deel van Indonesië.
Meer info: www.indischatelier.nl

Daarna is de expositie tot 4 december te bezichtigen, op werkdagen van 9.00-21.00 uur.

 

Evenement-informatie

Startdatum 07-09-2023 - 18:00
Max. deelnemers
Locatie AG Sociëteit

Sprekers

Danielle Lemaire

Hotel Batavia

Inschrijven is niet meer mogelijk